Vindskyddskartan-appen

Mobilappen Vindskyddskartan

Vill du ut och njuta av naturen, och kanske övernatta mitt i den? Eller letar du kanske bara efter ett mysigt ställe att ta en kaffepaus på?

Oavsett vilket finns det gott om vindskydd i Sverige - men det är inte alltid så lätt att hitta dem. Med vår mobilapp kan du ge dig ut i naturen och enkelt hitta till ett vindskydd. Appen fungerar även där mobiltäckning saknas eller anslutningen är långsam, så du behöver inte vara ständigt uppkopplad för att kunna se vindskyddens beskrivningar och koordinater (vissa funktioner, t.ex. att visa bilder och kartlager, kräver dataanslutning).

Appen har även funktioner för att

  • se brandriskinformation (aktuell brandrisk, eventuellt eldningsförbud, prognos samt översiktskartor)
  • redigera och lägga till vindskydd
  • navigera till vindskydd
  • mäta sträckor på kartan
  • välja bland flera olika kartskikt (t.ex. Lantmäteriets topgrafiska karta, vilken lämpar sig bra för friluftsändamål då den har många vandringsleder, stigar och mindre vattendrag)

Mobilappen finns tillgänglig via Google Play för Android och via App Store för iPhone/iPad. När du installerat appen första gången är den gratis att prova under en begränsad tid, men kräver sedan en betald prenumeration eller att man gör ett engångsköp, vilket sköts inuti appen. Mer info hittar du på Google Play eller Apple App Store.

Under rubriken Vanliga frågor hittar du svar på många av de vanligaste frågorna som rör appen.

Kontakt     Sekretesspolicy     Användarvillkor     Webbplatskarta    

Copyright © 2020 Vindskyddskartan